2009-12-17 16:11:53• hírek • Parajdi Andrea

Két fontos utcát újítanak fel

Készen vannak már a műszaki dokumentumok a Prahovei és a Mihai Viteazul utcák, valamint a Jean Calvin tér felújítására, amelyhez jövő év tavaszán hozzá is látnak a közbeszerzésen nyertesként kikerülő kivitelezők.

Amint arról már a Szatmár.ro olvasói is értesülhettek a pénzügyi piac alakulása miatt újratárgyalta a hitelszerződéseit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az Unicredit Tiriac és a Dexia Komunalkredit bankokkal. A jövőben mindkét bank előnyös feltételek mellett folyósít kölcsönt a városnak, így több út modernizálása is megkezdődhet. Első körben a Prahovei és a Mihai Viteazul utakra, illetve a Jean Calvin térre kerül új aszfaltburkolat.

-Olyan utcákról beszélünk, amelyek szerves részét képezik a városi forgalomnak. A Mihai Viteazul utca a belvárosban fekszik, ezért naponta számtalan autósnak biztosít kijárást a Szatmár Megyei Múzeum felől a Törvényszék irányába. A Prahovei utca modernizálása pedig azért lényeges, mert az útszakasz két fontos csomóponthoz, a Szatmár Megyei Kórházhoz és a Szamos piachoz enged bejárást - mondja Ilyés Gyula polgármester, aki azt is kihangsúlyozza: ha nem sikerült volna átütemezni a hiteleket, akkor most ezekre a fejlesztésekre nem lenne pénzkeret.

A városi tanács december 17-én, csütörtökön jóváhagyta az említett útszakaszok felújításához készített műszaki dokumentumokat, ezért jövő évben közbeszerzésre bocsájthatják a munkálatokat.


Jövő évben felújítják a Prahovei és a Mihai Viteazul utcákat.
Jövő évben felújítják a Prahovei és a Mihai Viteazul utcákat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: